Potrebno vam je:
*Za koru:
100gr crne čokolade,
6 cherry bombona,
250gr putra ili margarina,
200gr šećera,
6 jaja,
2 kesice vanilin šećera,
350gr brašna,
*Za fil i ukras:
200gr crne čokolade,
800gr pavlake za šlag,
kremfix po potrebi,
40gr šećera u prahu,
50gr rendane čokolade.
Recept:
1. Ostaviti višnje da se otope i ocede. Čokoladu izlomiti, rastopiti je, a čokoladne bombonice iseći na veće komade. Umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer. Dodati jedno po jedno jaje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati malo soka od višanja koje su se cedile, pa na kraju umutiti u to čokoladu i čokoladne bombone. Razliti u kalup za tortu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohladiti koru i preseći je dva puta da se dobiju 3 kore.
2. Na tacnu za tortu staviti donju koru,a po njoj rasporediti praline koje se mogu malo isitniti. Usitniti čokoladu a šlag umutiti sa šećerom pa mu dodati čokoladu. Trećinu šlga astaviti na donju koru i preko pralina. Staviti preko drugu koru, pa drugu trećinu šlaga. Pa onda staviti treću koru. Premazati je preko ostatkom šlaga. Čokoladu izrendati i posuti preko torte. Dobro ohladiti.
(www.kuvar-recepti.)

Nema komentara:
Objavi komentar