Čokoladna torta sa višnjama








Potrebno vam je:



*Za koru:


 350gr višanja,
 100gr crne čokolade,
 6 cherry bombona,
 250gr putra ili margarina,
 200gr šećera,
 6 jaja,
 2 kesice vanilin šećera,
 350gr brašna,

*Za fil i ukras:


 12 cherry bombona,
 200gr crne čokolade,
 800gr pavlake za šlag,
 kremfix po potrebi,
 40gr šećera u prahu,
 50gr rendane čokolade.

Recept:




1. Ostaviti višnje da se otope i ocede. Čokoladu izlomiti, rastopiti je, a čokoladne bombonice iseći na veće komade. Umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer. Dodati jedno po jedno jaje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati malo soka od višanja koje su se cedile, pa na kraju umutiti u to čokoladu i čokoladne bombone. Razliti u kalup  za tortu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohladiti koru i preseći je dva puta da se dobiju 3 kore. 
2. Na tacnu za tortu staviti donju koru,a po njoj rasporediti praline koje se mogu malo isitniti. Usitniti čokoladu a šlag umutiti sa šećerom pa mu dodati čokoladu.  Trećinu šlga astaviti na donju koru i preko pralina. Staviti preko drugu koru, pa drugu trećinu šlaga. Pa onda staviti treću koru. Premazati je preko ostatkom šlaga. Čokoladu izrendati i posuti preko torte. Dobro ohladiti. 



(www.kuvar-recepti.)



Nema komentara:

Objavi komentar