Štrudla sa breskvama




POTREBNO JE: 

5 gotovih listova za pite (jufke)

PREMAZ
30 ml mlijeka
30 ml ulja
1 jaje

PUNJENJE
250 g kompota od breskvi
50 g krušnih mrvica
50 g smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica ruma

UKRAŠAVANJE
šećer u prahu




Premaz sa štrudlu sa breskvama


U posudi izmiksajte jaje.
Dodajte ulje i mlijeko pa sve dobro izmiješajte.
Punjenje za štrudlu sa breskvama

Breskve iz kompota lagano ocijedite i dodajte im smeđi šećer.
Lagano promiješanim breskvama dodajte krušne mrvice, vanilin šećer i rum.
Slaganje štrudle sa breskvama

Štrudlu sa breskvama najbolje slažite odmah u pek papirom obloženom limu za pečenje.
Listove položite na pek papir i premažite pripremljenim premazom, četkicom ili drugim pomagalom.
Na tako premazane listove rasporedite pripremljeno punjenje sa breskvama.
Štrudlu zarolajte i premažite ostatkom premaza.
Pecite na 170 °C 30 minuta.
Prije serviranja pospite šećerom u prahu.
U slast!


Nema komentara:

Objavi komentar