Crna rolada




Crna rolada


TIJESTO:

 *5 jaja



 *5 žlica šećera

 *5 žlica brašna

 *2 žlice ulja

 *2 žlice mlijeka

 *2 žlice kakaa

 *1 vanilin šećer

 *Pola praška za pecivo



PRIPREMA: 


Jaja, oba šećera i ulje izmiksati u čvrstu smjesu. Dodati mlijeko, kakao, brašno pomiješano s praškom za pecivo, izmiješati, saliti u lim na koji smo stavili papir za pečenje.

Peći u pećnici koju smo zagrijali na 180 c, oko dvadeset minuta.

Pečeni biskvit dok je još vrući zamotati u roladu s papirom na kojem smo pekli.

Ostaviti da se tako hladi. Pripremiti kremu.

KREMA:


1 puding od čokolade
30 dag slatkog vrhnja
1 čokolada za kuhanje
1 kremfiks

PRIPREMA:


Puding skuhati po uputi na pudingu, skinuti s vatre i u njega umiješati izlomljenu čokoladu za kuhanje.



Izmutiti slatko vrhnje i kremfiks i pomiješati u ohlađeni puding.

Dobro ujediniti u glatku smjesu, premazati kolač i ponovo zamotati u roladu, ukrasiti  kolač.
(recepti.covermagazin.com)



Nema komentara:

Objavi komentar