Crna rolada
TIJESTO:
*5 jaja
*5 žlica šećera
*5 žlica brašna
*2 žlice ulja
*2 žlice mlijeka
*2 žlice kakaa
*1 vanilin šećer
*Pola praška za pecivo
PRIPREMA:
Jaja, oba šećera i ulje izmiksati u čvrstu smjesu. Dodati mlijeko, kakao, brašno pomiješano s praškom za pecivo, izmiješati, saliti u lim na koji smo stavili papir za pečenje.
Peći u pećnici koju smo zagrijali na 180 c, oko dvadeset minuta.
Pečeni biskvit dok je još vrući zamotati u roladu s papirom na kojem smo pekli.
Ostaviti da se tako hladi. Pripremiti kremu.
KREMA:
1 puding od čokolade
30 dag slatkog vrhnja
1 čokolada za kuhanje
1 kremfiks
PRIPREMA:
Puding skuhati po uputi na pudingu, skinuti s vatre i u njega umiješati izlomljenu čokoladu za kuhanje.
Izmutiti slatko vrhnje i kremfiks i pomiješati u ohlađeni puding.
Dobro ujediniti u glatku smjesu, premazati kolač i ponovo zamotati u roladu, ukrasiti kolač.
(recepti.covermagazin.com)

Nema komentara:
Objavi komentar