Fina kremasta torta





Odličan spoj mekih i sočnih korica sa tri krema. Ako tražite izbor torte za dečiji rodjendan onda je ova torta pravi izbor, deca će sigurno uživati i sve poručkati.

Korice – za kalup prečnika 24cm:

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
5 gr praška za pecivo
250 ml čokoladnog mleka

Fil I i II:

750 ml mleka
2 pudinga sa ukuom vanile
4 kašike kristal šećera
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
150 gr čokolade

Fil III:

250 ml slatke pavlake
180 gr ( 1 mala ) kisela pavlaka
100 gr šećera u prahu
300 gr mlevenog keksa
malo mleka, oko 100 ml



Priprema:


Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni.

Ulupati penasto belanca pad odavati šećer uz mućenje.

Kada se stvori jaka i čvrsta pena dodavati žumanca opet uz mućenje, pa sipati ulje i umutiti.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve promešati žicom.

Istresti u obložen kalup i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 170 stepeni. Peći izmedju 20 i 30 minuta zavisno od rerne, testirati čačkalicom.

Dok se kora peče skuvati pudig. U malo mleka razmutiti puding i šećer, a ostatak mleka staviti da provri. Dok čekate da mleko provri u drugu posudu izlomiti čokoladu. Kada provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa pola mase preliti preko čokolade.

Na žuti deo odmah staviti kesu ili foliju i ostaviti da se hladi a deo sa čokoaldom mešati dok se čokolada ne otopi i sjedini pa i preko tog dela staviti kesu ili foliju i sačekati da se ohlade i kora i filovi.

Kada se sve ohladilo koru preseći vodoravno na dva dela.

Ulupati margarin sobne temperature, da bude penasto sa šećerom u prahu.

Pola dodati žutom ohladjenom filu i umutiti a pola dodati čokoladom delu.

Ulupati slatku, ne čvrsto, kao šlag pa dodati po punu kašiku u žuti i punu kašiku u čokoladni fil i opet umutiti.

U preostalu apvlaku dodati šećer i kiselu pavlaku pa sjediniti.

Na kraju dodati keks. Mleko nam služi ako nam se fil od keksa i pavlake stvrdnuo. Slobodno uspite mleka i umutite. Mleka dodajete dok fil ne postane fino kremast, naravno ukoliko se stvrdnuo, a to hoće kada je keks dosta suv pa upije svu tečnost. Ništa ne brinite mleko tu rešava sve probleme.

U kalup vratite koru, prelijte sa pola mere čokoaldnog mleka, stavite prvi pa keks fil, druga kora, prelijete ostatkom čokoladnog mleka, keks fil pa preko čokoladni i dekoracija po želji.

Može damlo da odstoji u kalupu u frižideru, da se stegne pa sklinuti ivice ili podvući ruku ispod torte pa je prebaciti na tacnu.

Prijatno.


Nema komentara:

Objavi komentar