Čokoladna torta s maslinovim uljem





Sastojci:


- 200 g maslaca
- 80 g tamne čokolade, minimalno 70 %
- 120 g oraha
- 60 g brašna
- 3 jaja
- 100 g svježeg sira ili skute
- 200 g šećera
- malo soli
- maslinovo ulje
- šećer u prahu
- limunov sok


Priprema:


1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.


3. Dodaj šećer te izradi mikserom.
4. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
5. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.
6. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.
7. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
8. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
9. Prelij preko tople pečene torte.


Savjet: Tortu možeš peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.


(portaloko.)


Nema komentara:

Objavi komentar