Sastojci za karamel:
100 g šećera u prahu
400g dugotrajnog mleka
Sastojci za koru:
230 g oraha
75 g putera
3 velike banane
250 ml slatke pavlake
kakao prah
Sastojci za karamel preliv:
125 g žutog šećera
125 ml kokosovog mleka
Priprema:
Na tihoj vatri u teflonskom tiganju sjediniti šećer i puter. Mešati dok se masa ne izjednači.
Dodati dugotrajno mleko, i sačekati da masa provri. Neprestano mešati. Kada se masa zgusne i oseti miris karamela, skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi. Orahe prepoloviti i pomešati sa mlevenim keksom. Dodati istopljeni puter i mešati dok se masa ne izjednači. Masu staviti u kalup za kore prečnika 25 cm i rasporedite je ravnomerno.
Banane iseći na kolutove i dodati karameli. Promešati da bi se smesa izjednačila, potom je rasporediti preko kore od keksa.
Staviti u frižider na pola sata.
Kada se pita ohladi, umutiti slatku pavlaku pa njome premazati pitu.
Ostatak oraha i kakao u prahu iskoristiti za dekoraciju.
Pri pripremi karamel preliva, pomešati puter, šećer i kokosovo mleko u tiganju na vatri srednje jačine. Sačekati da provri i kuvati od 3 do 4 minuta, dok se ne zgusne i dobije zlatno braon boju.
korak: Servirati parče preliveno karamelom.
Vaša Torta sa bananama i karamelom je spremna.
(receptizatorte)

Nema komentara:
Objavi komentar