VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA






POTREBNO JE


 4 žumanca ,
 150 g šećera,
 3 pune kašike gustina,
 1/2 l mleka,
 5 kesica vanilin šećera,
 2 dl biljne pavlake za šlag,
 veća kutija piškota,
 mleko i rum za umakanje piškota,
 2 kesice šlag pene od jagoda n 200-300 g voća (maline i crne ribizle ili po želji)

PRIPREMA




Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, dodati gustin i malo mleka pa skuvati sa preostalim ključalim mlekom. Kuvan fil pokriti providnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi. Hladnom filu dodati umućenu pavlaku. Piškote umakati u mleko i rum pa slagati u kalup, premazati polovinom fila, posuti pola voća, složiti drugi red piškota, fil, voće i na kraju piškote. Paziti da se piškote ne namaču previše. Spolja ukrasiti slagom. Materijal je dovoljan za manji kalup, prečnika 22 cm.

(zena.blic)




Nema komentara:

Objavi komentar