POTREBNO JE
4 žumanca ,
150 g šećera,
3 pune kašike gustina,
1/2 l mleka,
5 kesica vanilin šećera,
2 dl biljne pavlake za šlag,
veća kutija piškota,
mleko i rum za umakanje piškota,
2 kesice šlag pene od jagoda n 200-300 g voća (maline i crne ribizle ili po želji)
PRIPREMA
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, dodati gustin i malo mleka pa skuvati sa preostalim ključalim mlekom. Kuvan fil pokriti providnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi. Hladnom filu dodati umućenu pavlaku. Piškote umakati u mleko i rum pa slagati u kalup, premazati polovinom fila, posuti pola voća, složiti drugi red piškota, fil, voće i na kraju piškote. Paziti da se piškote ne namaču previše. Spolja ukrasiti slagom. Materijal je dovoljan za manji kalup, prečnika 22 cm.
(zena.blic)

Nema komentara:
Objavi komentar