Tulumbanče






Sastojci


4 dcl vode
1 dcl ulja
220 gr brašna
5 jaja
sol, prstohvat kardamoma, prašak za pecivo
Sirup: 500 gr šećera
0,6 l vode
0,5 dcl vodice narančinog cvijeta
kardamom tri prstohvata
1 limun cijeli, narezan na kriške




Priprema


1.

U jednu posudu stavite vodu i ulje. Kada provrije, dodajte sol, brašno, kardamom i pp.
Gusto tijesto ostavite da se ohladi. Kada postane hladno, umiješajte u njega jedno po jedno jaje. Zapravo želite dobiti tijesto kao  za eclair ili princess.

2.

Za sirup, sve sastojke stavite na vatru i kuhajte dok se sav šećer ne rastopi i smjesa postane sirupasta. Ohladiti.
Tijesto staviti u špricu i oblikovati duguljaste oblike, možete na nastavku kojim radite ružice i ukrase, ali većem. Ja nisam imala veliki, pa sam tijesto samo istisnula u obliku piškota i napravila ukrase vilicom. Ipak, bolje je ako imate nastavke, jer se tako tijesto lakše natopi sirupom. Pecite na 200 C u plehu, ako želite možete ih umjesto toga pržiti u dubokom ulju 20ak minuta, dok ne porumene. Kada se ohlade, umočiti u sirup, a zatim preliti sirupom i okretati da jednakomjesrno upije sa svih strana. Meni su najfinije kada su jako ohlađene. Arome koje sam dodala su kao jedno malo zaigranu sunce u svoj toj ozbiljnoj slatkoći.

(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar